TamUA – 1979

Kuvassa 85 Kaivo-oja, 76 Nuora, 78 Nieminen, 86 Jokinen ja 87 Virtanen

1979

23.toimintavuosi nostaa yhdistyksen jäsenmäärältään Suomen suurimmaksi, 889 jäsentä. Matti Päivärinta jatkaa puheenjohtajana, varapuheenjohtajaksi valitaan Kai Miesmäki ja sihteeriksi Antero Miikkulainen. Hallitukseen nousee mm. Pentti Pyykkö. Toiminnan peili ja omatunto, kerholehti, ilmestyy kuusi kertaa toimittajinaan Antero Miikkulainen ja Tapani Lindholm. Jäsenistö omaa n. 230 kilpailijalisenssiä ja n. 200 toimitsijalisenssiä.

TamUA saa SM-jäällä Suomen Mestarin, jääradan R5 alle 850 cc kultaa voittaa Juha Kaivo-oja, myös luokan hopeaa Pauli Jokinen ja pronssia Leo Nieminen, kaikki TamUA:lasia – puhutaan tamperelaisluokasta.

Jääradan SM pronssia myös Markku Kuusijärvelle.

Rauhaniemessä SM-jääradalla kokeillaan harjaustauoilla rinnakkaisradalla ajettaavaa JM:ää. Yleisö saa liikuntaa ja on tyytyväinen. Muutkin kilpailut saavat kiitosta ja yleisö palkitsee työmme runsaalla läsnäolollaan.

Kaiken kruunu on Ahveniston Vauhtipäivät 2.-3.6.1979, rata-autoilun nousukauden H-hetki Suomessa. Ruotsista ennakkoluulottomasti Suomeen hankittu Super Star Camaro-luokka saa kansan liikkeelle. Kauniin sään vallitessa mahtavasti murahtelevat kuminpolttajat valloittavat yleisönsä. Ahveniston rinteet raikuvat suosionosoituksista, on henkeä, on tunnelmaa. Onhan kyseessä vuoden suurin pohjoismainen rata-autoilutapahtuma ja samalla TamUA:n lopullinen läpilyönti kansainvälisten kilpailujen järjestäjänä.

1979 Pistejää ajettiin Pyynikin Urheilukentällä.

Kahden kilpailun sarja VaToSUA:n kanssa toteutettiin jälleen. Pyynikillä kisa ajettiin iltavalaistuksessa 7.3. ja Valkeakoskella Lotilanjärvellä lauantaina 10.3. klo 15.

Pyynikin kisan voitti Jouko Kallio, toinen oli Martti Kangas ja kolmas TamUA:n Toivo Koivu. Valkeakosken kisa päättyi tismalleen samassa järjestyksessä.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279