TamUA – 1980

Kasvava yhdistys on entistä enemmän liikeyritys, niinpä sille valitaan uusi ”vihreä” puheenjohtaja Eero Ruohonen, autourheilusta kiinnostunut, mutta kuitenkin enemmän talouselämän kuin autourheilun alalla kannuksia hankkinut henkilö. Varapuheenjohtajaksi valitaan Pauli Vainionpää ja sihteeriksi Kalervo Kotkavuori.

Yhdistys siirtyy ATK-aikaan, ATK:lle viedään kirjanpito ja jäsenrekisteri. Tällöin poistuvat listoilta myös ns. paperijäsenet, tämän jälkeen jäsenmääräksi muodostuu 557.

Kerhon omat Formula Veet pääsevät eläkkeelle, toinen niistä saa arvokkaan leposijan Tampereen Teknillisessä museossa.

Kilpailutoiminta jatkaa rajua nousuaan. XX Tammer-Ajo ajetaan onnistuneena AS:n SM-osakilpailuna. Champion Nordic Rally on jälleen näyttävä SM-osakilpailu ja pohjoismainen joukkuemestaruuskilpailu. Sen järjestelyjä sanotaan kaikkien aikojen parhaiksi ja ruotsalaisiakin on mukana peräti 19 paria. Pienois-autotoimikunta järjestää ensimmäiset tamperelaiset  SM-tason pienoisautokilpailut. Kaiken kruunaa Ahveniston Vauhtipäivät sekä niiden Super-tähdet ja Supertähti. Camarot saapuvat jälleen Ruotsista n. 25 auton voimalla ja erääseen niistä istuu nouseva suomalainen F1-tähti ”Keke” Rosberg. Niinikään kilpailuun osallistuu vuokra-autolla Timo Mäkinen ja eräitä muita suomalaisia heidän joukossaan mm. TamUA:n Olli Virtanen. Hieman oli vaikeuksia laina-autojen tekniikan kanssa, mutta kuitenkin kauniissa säässä ja 15000 katsojan läsnäollessa vietettiin lähes kaikkia tyydyttänyt vauhtijuhla.

SM Champion-ralli voittajapari Lasse Lampi – Pentti Kuukkala, Ford Escort RS.

Leo Nieminen tuo jääradalta SM-kultaa.

Olli Järvelin saavuttaa miehen iän täyttää marraskuussa 50 vuotta, SUAL:n puheenjohtaja. TamUA:n hallitus kävi laulamassa onnittelut heti keskiyöllä Ollin ensilumen peittämällä pihamaalla.

Tämä teksti on TamUA:n historiikistä 1956-1986

1980 Pistejää ajettiin Pyynikin Urheilukentällä.

Kisakuviota kehitetään, sillä kilpailijoiden saaminen alkaa olla työn takana . Edellisvuosien tapaan käydään yhteiskilpailu VaToSUA:n kanssa, samat kuljettajat ja yhteiset palkinnot, mutta nyt myös kisassa kaksi luokkaa r5 enintään 850 cc ja r5 enintään 1300 cc. Pyynikillä ajetaan ke 5.3. ja Valkeakosken Vallonjärvellä su 9.3. Pyynikillä täysi katsomo hurraa voittajalle, TamUA:n Toivo Koivulle.

Tämä teksti on TamUA:n pistejään historiikistä


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279