TamUA – 1996

TamUA:n 40 v. historiikin 1956-1996 on koonnut Ossi-Veikko Takala

40-vuotta on nyt tallennettu tänne ja nyt aletaan kerätä 1997-2016 tietoja jotka sitten tallennetaan kevään kuluessa tänne jatkoksi. Kaikenlaisia muistoja ja kuvia otetaan vastaan: tamua(at)tamua.fi

1996

Toiminnan 40. juhlavuosi, puheenjohtajana jatkaa Erkki ”Nortti” Lehtinen, varapuheenjohtaja Markku Ruusunen. Vuoden alkaessa yhdistyksessä 621 jäsentä. Juhlavuoden kunniaksi jäsenmaksua alennetaan 50 markalla, eikä uusilta jäseniltä peritä liittymismaksua. Tarkan talouden ajat näkyvät toimiston palveluaikojen supistamisena.

Neljät pienoisautokisat, kahdet jäärata-ajot, kaksi JM:ää, autoslalom, kartingkisa ja 40-vuotisjuhlakilpailuna Kesoil-ralli kaksi päiväinen pitkä SM; ns. vaihto-EK:t naapuriralleissa. ITC-kisa, Historic Race, kuorma-auto-EM…kiirettä riittää.

Kaanaan testi-EK:lla ajetaan jo kesät, talvet. Alue saa uusia käyttömuotoja, mm. Sisu kouluttaa siellä kesäkuussa 50 myyntimiestään uuden malliston saloihin.

Tapatoran kupeessa vaihteeksi jäätä, oman väen ohella saavat liukkaankelin koulutusta niin armeija kuin siviiliautoilijatkin.

Kartingväki saa käyttöönsä korjaus- ja kerhotilan Vuolteenkadulta. Toiminta aktiivista, Tamkart III:sen ohella Kaanaassa kurvaillaan aluemestaruuksista ja kauden jäsentenväliset.

Pyynikin Pistejäällä on paukkupakkanen ja kentän ylle leijumaan jäävä jäähile nostattaa pientä jälkimyrskyä ”hirveistä saastepilvistä”. Todellinen (neuvottelu-) taidonnäyte on Pyykön Pentin junailema jäärata-SM miltei kaupungin sydämessä. Vuosikymmenen tauon jälkeen (v.1986 ja TamUA:n 30 v.) maaliskuisena sunnuntaina, säänkin suosiessa, tuhannet kaupunkilaiset kansoittavat Santalahden venesatamaa, jossa lähes kosketusetäisyydellä tarjoillaan tätä perisuomalaista herkkua. Katsojat, media ja kilpailijat kiittelevät ja kassalipaskin kahisee iloisesti.

Ratakisaakin tehdään, kun Ahveniston VM Historic Grand Prix tarvitsee AKK:n alaisen järjstäjän. Uusi kokemus, erityisesti muhkeat Ford Falconit ja veteraanimoottoripyörät värisyttävät selkäpiitä.

Kesoil-rallia puolitoistakertaisina SM-pisteineen on kaavailtu rallisarjan huipentumaksi, mutta toisin käy mestruuksien ratketessa jo ennen sitä. Himmeämmistä mitaileista sen sijaan taistellaan. Pari merkittävää poisjääntiä ei kisaa latista, nyt on tilaa uusille voittajille. Kamppailua käydään N-ryhmän autoilla ja se kestää kalkkiviivoille, vaikka sympaattinen Jouko Puhakka kartturinaan Keijo Eerola läpi kisan kärjessä pysyykin. Kiitetyn kisan yleisömenestys oli koleassa säässä heikohko. SM-rallit eivät ole ”kumisaapaskansan” suurimpia suosikkeja, julkisuutta silti saadaan aina Eurosporttia myöten.

SM Kesoil-ralli voittajapari Jouko Puhakka – Keijo Eerola, Mitsubishi Lancer E 3.

Kilpa-autonäyttely valloittaa toistamiseen Tampere-talon näyttelyhallin. Kiiltävien kilpureiden ohella palvotaan pehmeitä arvoja valitsemalla Motor Racing Girl 1996, hän on Annika Uskelin.

Ikinuori Markku Kuusijärvi starttaa Sport 2000-uutuusluokkaan. Vaikka uutuuden kasvukivut kohtelevatkin kaltoin juuri Markkua kausi tuottaa SM-hopeaa.

30.11.1996

Jäsenistö kutsuvieraineen kokoontuu Suomalaiselle Klubille yhdistyksen 40-vuotisjuhlaan. Takana keski-ikää lähentelevä taival suomalaisen autourheilun totuutta – iloineen ja suruineen. Edessä työntäyteisiä vuosia, autourheilijan tie ei ole helppo, vaan täynnä ”hikeä ja kyyneleitä” silti lähes jokainen sille tielle lähtenyt toteaa ”päivääkään en vaihtaisi pois”.

1996 Pistejää ajettiin Pyynikin Urheilukentällä.

Voittaja Seppo Allèn TamUA VW 1302 S


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279