TamUA – 1995

Puheenjohtajana jatkaa Erkki ”Nortti” Lehtinen

Naisjaoksena aloittanut naistoimikunta, sittemmin ravintolatoimikunta täyttää 20 v. Kaanaaseen nousee talkootyönä katsomoita jopa 2500 hengelle. Aluetta käytetään ympärivuotisesti, talvella lähinnä ns. sprinttirataa. Kaanaan ohella talkoillaan pääkaupungissa, Vanha tuttavuus Robert Lappalainen en tehnyt ihmeitä tuomalla ratakilpailun keskelle Helsinkiä. Saksalaisperäistä ITC-Thunderia tekevät innolla TamUA:laisetkin, ehkä vähän liiankin sillä…

Viikkoa aikaisemmin on oma ”Thunderimme”, Pentti Pyykön toimiessa moottorina neljä vuotta aiemmin haudatut Vauhtipäivät herätetään henkiin. Ratasarjaa puidaan järjestäjien ja AKK:n palavereissa läpi talven. Kesän koittaessa vain monilta suunnitelmilta katkeaa kärki. Entinen ei ole hehku TamUA:laistenkaan parissa, ei käynnisty rata-ajon nousukausi vielä.

Tamkart II Kaanaassa on SM-kilpailu, eikä kenenkään tarvitse kysyä missä: ”Missä on JJ?” hänkin on paikalla. Vireä Kartingtoimikunta järjestää jäsentenväliset, karting tuo ”potkua”, nuorisojäseniä seurassa neljäkymmentä.

Mansen Muhkurat 2.9. ovat Kaanaan 10-vuotiskilpailut, rata avattiin 6.10.1985. Kevään Tampere JM:ssä finaaleja ajetaan peräti kahdellatoista autolla.

TamUA huvittelee tavanmukaisesti, Talvirieha, Maaliskuun Maukujaiset, Rallirannan saunailta, Lokaluun lopettajaiset, Joulujuhlat, niissä teemoja löytyy naamiaisista kieltolakiin. Kilpa-autonäyttely siirtyy kulttuuritiloihin Tampere-talolle, samalla tilaisuus muuttuu maksulliseksi. Silti kilpureilla, 7 Seinähullulla ja Motor Racing Mari Lehtisellä riittää katsojia.

Finnish Racing Clup Oy:n osakkaana TamUA järjestelee myös Ahveniston EM-Rallicrossia, mutta taivaanrannan taa on painumassa tämä entinen hieno suomalaislaji.

TamUA ei järjestä Suurajojen maineikasta EK-Savoa, autourheilupolitiikka vaatii pätkälle toisen järjestäjän. Autoslalom Pirkkahallilla on Cup-tasoa, mutta vähäautoinen. Ollaan mukana myös Häme sporttaa ja Radio 957:n Motor Show-tapahtumissa.

Kilpailijarintamalla iloa tuottaa Formula-lahjakkuus Risto Virtanen Karting Formula A:n Suomen mestaruus ja muutama hyvä näyttö Formula Fordilla, mutta mies hamuaa jo suuremmille areenoille, Hämeen alueeen vuoden autourheilija-arvo velvoittaa.

1995 Pistejää ajettiin Pyynikin Urheilukentällä.

XXIV Pistejäärata merkitsee paluuta ”juurille”, sillä kisa käydään iltakilpailuna alkaen klo 18. Ennen sitä on kuitenkin koettu monia epätoivon hetkiä. Säidenhaltijan heittäytyessä jälleen kerran hyvin leikkisäksi ja jää milloin sulaa, milloin jäätyy. Näin jopa kisan päivämäärää joudutaan alkuperäisestä 22.2. siirtämään viikolla 1.3. Osaltaan tästä johtuen myös lähtöluettelossa käy melkoinen puhuri, kun kuudestatoista kilpailijasta peräti kuusi peruu osanottonsa. Viime hetken värväyksellä toki aukot paikattiin ja heistä löytyy myös kisan voittaja. Tamperelainen PeMK:ta edustanut Jari Kokko PeMK pieksee pienen Fiat 600:senviiteen erävoittoon ja on nopein vielä finaalissakin.

Jäädytysongelmista huolimatta rata kestää hyvin ja kilpailua kehutaan jopa lehdistössä tunnelmalliseksi ja tapahtumarikkaaksi. Iltakilpailussa on glamouria!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279