TamUA – 1997

Puheenjohtajana jatkaa Erkki ”Nortti” Lehtinen

1997 Pistejää ajettiin Kaupin Urheilupuiston jalkapallokentällä.

Pistejäärata Pyynikin Urheilukentällä ei edelleenkään kaikkia tahoja miellytä, niinpä vuoden 1996 syksyllä Tampereen UA saa vastaanottaa kaupungin ehdotuksen kilpailun siirtämiseksi Kauppiin, Urheilupuiston jalkapallokentälle (ei sama pesäpallokenttä, jossa ajettiin 1992). Koska isännän sana on laki, on Pistejäällä neljän Pyynikin vuoden jälkeen jälleen edessä evakkoretki, tosiseikka johon vuoden vaihteen tietämissä on pitkin hampain myönnyttävä. Pientä lohtua tuo, että kaupunki lupaa alueelle valot, katsomot sekä vettä jäädyttämiseen. Tosin Kauppiinkaan meitä ei haluta. Tiedon tultua julki alkaa vastustajien äänekäs julkisuusmylläkkä, jota sävyttävät ympäristövirastoon tehdyt melu- ja saastekyselyt. Runebergin päivän, 5.2., iltaan ajoittuva kilpailu toki käydään, ja ainakin yleisö äänestää kisan puolesta, sitä saapuu paikalle tien täydeltä.
Eri asia sitten, ettei ruuhkainen, pimeä tie ole parhaita paikkoja lipunmyynnille, ja niin suuri osa yleisöstä yksinkertaisesti kävelee maksatta sisään. Toki suuri osa yleisöstä ei paljoa näekään. Lupauksista huolimatta katsomoja on vain parille sadalle hengelle, ja tasamaalle lumipenkkojen taakse ei näy kuin autojen katot. Lisäksi rata on toivottoman lyhyt ja valaistus olematon, mm. lehtikuvaajat valittavat sitä kuvaukseen riittämättömäksi. Itse kilpailu on laadukas, ahtaalla radalla pienet autot ovat valttia ja voiton vie laina-autolla, parin vuoden takainen Pyynikin voittaja Jari Kokko. Voitto ratkeaa kun ohitusta yrittänyt Seppo Allén kilkkauksen jälkeen käy penkassa, ehtien kuitenkin toiseksi.
Ennen kisaa paljon porua aiheuttaneita meluongelmia ei ole, radan ulkopuolella melumittauksia tehnyt kaupungin virkamies ei ole uskoa mittaamiensa lukemien alhaisuutta.

Voittaja 1997 Seppo Allén TamUA


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279