Kuka olet Heikki Salokannel?

Kerro vähän kuka olet ja miten olet löytänyt tiesi Tamuan ”riveihin”?

Olen Heikki Salokannel ehkä paremmin tunnetaan lempinimellä ”Hessu”. Ikää on 63 ja olen jäänyt  hyvin ansaitulle eläkkeelle viime vuoden puolella (2015). En muista vuotta koska ”viimeksi” olen liittynyt Tamua:n, koska olen joskus vuosikymmeniä taaksepäin ollut aiemminkin jäsenenä

Eiköhän se mennyt niin, että tuttavia ja ystäviä oli jo jäsenenä (Nortti) niin tuli ajatelluksi ”mikä jotten minäkin”. Kukaan ei sinänsä pyytänyt jäseneksi vaan se oli oma ratkaisu.

– Toimit myös moottoripyörien vauhtilajien parissa, kerro tästä puolesta hiukan?

No joo. Mp-puolella oleminen on täysin ”verenperintöä”. Vanhempani toimivat aktiivisesti järjestöpuolen tehtävissä 40-50 luvulla (1900 luvulla) silloisessa tamperelaisessa moottoriurheiluseurassa.

Itse aloitin 1986 silloin perustetussa tamperelaisessa moottorikerhossa toimien mekanikkona ratalaji puolella (speedway, jääspeedway, maarata). Olen myös perustajajäsen tässä kerhossa.

Toiminta tänäpäivänä on täysin kuollutta siinä kerhossa.

Vuonna 1980 jouduin järjestöpuolelle jossa olen toiminut joukkueenjohtajana, kilpailunjohtajana, apulaiskilpailunjohtajana, katsastuspäälikkönä ym. muista ”lapiohommista” puhumattakaan.

Olen myös toiminut eri lajien valvojana sekä tuomaristossa. Kilpailut ovat olleet MM, EM, PM, Kv, SM ja kansallisen tason kilpailuja. Koulutusasiat ovat myös kulkeneet mukana kuvioissa ja tänäkin päivänä toimin SML:n (Suomen Moottoriliitto) toimitsija kouluttajana.

Tämä tehtävä sitten kuljettelee minua välillä ympäri Suomea.

– Olet toiminut aktiivisesti jo usean vuoden ajan rallitestien parissa, Tamualla on krooninen pula tämän toiminnan tekijöistä joten avaa asiaa hiukan asiasta mahdollisesti kiinnostuneille?

Toimiminen testessä ei aina ole niin mukavaa, se pitää myös huomioida. Pitkät päivät, mahdollisesti pitkät odotusajat. Vettä tulee kun sen kuuluisan naisen sieltä, kylmä, nälkä, väsymys, jatkuva skarppina oleminen. Mitä vielä?

Mutta se toinen puoli… Tapaat mukavia ihmisiä, näet maailman huippukuljettajia, uuden kaluston ensimmäisten joukossa! Saat olla pois sohvan nurkasta ja ulkona mukavan porukan mukana huumorista puhumattakaan, ja se auton ääni sekä vauhti.

– Jos sinuun oltaisiin yhteydessä ja yhteydenottaja pyytäisi saada päästä mukaan Tamuan toimintaan, miten jatkaisit tämän asian eteenpäin viemistä yhteydenottajan kanssa?

Pyytäisin henkilöä tutustumaan nettisivuihimme ja liittymään jäseneksi sitä kanavaa hyödyntäen. Toinen mahdollisuus on, että henk.koht. hoidan hänelle jäsenhakemuskaavakkeen ja palauttasin sen kerholle. Tämä yksinkertaisuudessaan. Ei kestä kun viisminuttia.

Sitten jos asia hoidetaan ihan viimesenpäälle puheitten kanssa niin aikaa palaa puolestatunnista tuntiin 🙂

Terv. Heikki ”Hessu” Salokannel.

 

Kuka olen – sarja esittelee Tampereen Urheiluautoilijoiden jäseniä Internet – sivullamme 

 

Hessun kuvia rallitesteistä


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279