Lake City Rally 2021 Pengonpohjassa

Pitkin poikin Pengonpohjaa

Rivikansalaiselle nimet Ouninpohja, Savo, Urria, Myhinpää, Ruuhimäki kertovat vain tavan maalaiskylistä, mutta ralliväelle niiden taa kätkeytyy maan mainioimpia ralliteitä. Itseoikeutettuna tähän erikoiskokeiden eliittiin kuuluu myös, joskus vuoristoradaksikin kutsuttu, Pengonpohja.

Aikoinaan Tampere – Kuru tien kupeelta Kyrönlahdesta startannut Pengonpohja oli jo 50-60 luvuilla Suurajo-reitin vakiokamaa. Sittemmin mm. tieparannusten myötä ek:n alku siirtyi kuutisen kilometriä Länsi-Teiskon suuntaan, Värminmäkeen, josta posotetaan 8,5 km:iä Piuharille, tämäkin lähes yks´ yhteen 80-lukuista Suurajo-pätkää tai hieman pitempänä versiona hyvin rallihenkiseltä kalskahtavaan paikkaan nimeltä Sulku.

Vuosien varrella Pengonpohja on ollut monen rallin helmi, jota on ihasteltu ja joskus sateisen syysyön pimeydessä kauhisteltukin. Suuntaan jos toiseen ajettuna, muodoltaan eri versioina sen vaativat koukerot ovat aina kiehtoneet niin kilpailijoita kuin katsojia.
Normirallissa tämä ”kattaus” tarjoillaan yleensä vain kerran, korkeintaan kahdesti, mutta mitäpä jos ajokertoja olisi puolen tusinaa?

Kuusi kertaa Pengonpohja

Tampereen Urheiluautoilijat järjestää sunnuntaina 16.5.2021 Lake City Rally Pengonpohjan, joka käsittää 6 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan runsaat 50 kilometriä. Kaikki erikoiskokeet sijoittuvat neljänä eri versiona perinteiselle Pengonpohjan rallitiestölle (erikoiskokeista kaksi ajetaan samassa muodossa kahdesti)

Kilpailuun otetaan max. 150 paria. Mukana myös ns. nuottiluokat, joiden osalta ennakkotutustuminen tapahtuu kilpailupäivän aamuna.

Kilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 10.31 ja ajetaan ns. kategoria 3:n mukaisesti. Kilpailun lähtö on yhtä kuin EK 1:n lähtö ja maali puolestaan EK 6:n maali. Reitti sisältää kaksi huoltotaukoa.

Kilpailussa on kaksi erillistä, maantieteellistä erikoiskoetta, jotka ajetaan kolmeen kertaan. Ensimmäisen ajokerran jälkeen molemmat erikoiskokeet ”käännetään”, kaksi seuraavaa ajokertaa ajetaan vastaiseen ajosuuntaan kuin ensimmäinen.

  • EK 1 Länsi-Teisko 1 (ajosuunta A-B)
  • EK 2 Piuhari 1 (ajosuunta A-B)
  • Huolto- ja kokoomatauko
  • EK 3 Länsi-Teisko 2 (ajosuunta B-A)
  • EK 4 Piuhari 2 (ajosuunta B-A)
  • Huolto- ja kokoomatauko
  • EK 5 Länsi-Teisko 3 (ajosuunta B-A)
  • EK 6 Piuhari 3 (ajosuunta B-A)

Tervetuloa viettämään suvisunnuntai perinteiden Pengonpohjassa

Kesäkauden kynnykselle ajoittuva Lake City Rally Pengonpohja soveltuu erinomaisesti lähestyvien kesän arvokilpailujen testialustaksi. Kilpailun väljä aikataulu mahdollistaa suuretkin auton säätömuutokset ja hyväkuntoiset, vauhdikkaat erikoiskokeet niiden tehokkaan testauksen.
Suppeasta reittialueesta johtuen huoltotauoista kumpainenkin venähtää täydellä osanottajamäärällä parituntiseksi. Toisaalta, ajan ekologisessa hengessä, reitin siirtymät on pystytty puristamaan vain 90 km:n kokonaispituuteen.

Huoltoalueen sijainti reittiin nähden keskeisellä paikalla, erikoiskokeille johtavat välitiet sekä aikataulun kiireettömyys tekevät kilpailusta erinomaisen tilaisuuden esitellä omaa toimintaa myös sidosryhmille.
Koe alkukesän letkeä rallisunnuntai Kuru – Länsi-Teiskon metsäteillä, eräällä suomalaisen rallin perinteisimmistä suorituspaikoista.

Kilpailun Internet-sivu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279