Tampere Drift Battle voitettiin näytöstyyliin

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pysäköintialueella kilpailtiin lauantaina 12.9. näyttävästi kansallinen drifting-kilpailu Tampere Drift Battle, jonka järjesti Tampereen Urheiluautoilijat ry. Kilpailussa oli mukana Suomen parhaimmistoa, ja paikalle oli saapunut mukavasti myös yleisöä.

Tihkusade vaikutti merkittävästi lajin näyttävyyteen, sillä märällä ja liukkaalla asfaltilla renkaista ei noussut savua kuten kuivalla alustalla. Silti myös näyttävyyttä riitti, sillä esimerkiksi kilpailun voittanut Mercedes-Benz päästeli ilmoille sankkoja mustia savupilviä. Välillä radalla ajettiin myös vanteilla, kun rengas katosi oikeanpuoleisesta takapyörästä.

Voittajaksi nousi Black Smoke -mersullaan kaasutellut Teemu Peltola ja toiseksi sijoittui Chevrolet Camarolla ajanut Mikko Viitala. Kolmannelle sijalle nousi BMW:llä ajanut Johannes Falck. Viiden joukkoon mahtuivat lisäksi Mika Keski-Korpi ja Niklas Wik.

Drifting on näyttävä ja vauhdikas laji, jossa on tarkoituksena löytää kuljettaja, joka hallitsee parhaiten ajoneuvonsa käsittelyn. Laji on parhaimmillaan pariajossa, jossa kaksi autoa kiitää rinta rinnan rajussa sivuluisussa. Laji on sen vauhdikkuuden ja näyttävyyden ansiosta erittäin yleisöystävällinen. Lauantain tapahtumassa katsomot oli korona-pandemiasta johtuen jaettu erillisiin ryhmiin, jotta mahdolliset korona-altistumiset voidaan jäljittää.

Lähde: Stara – Viihdetaivas verkossa

> Katso alkuperäinen juttu tästä


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279