Kuka olet Kaisa Hulkkonen?

– Kuka olet ja miten olet aikoinaan liittynyt Tampereen Urheiluautoilijoihin?

Olen Kaisa Hulkkonen, 28-vuotias lastensairaanhoitaja, tällä hetkellä äitiyslomalla.
Rallikärpänen on minua purrut jo heti synnyttyäni, isäni on kolarikorjaaja ja entinen rallikuski. Isäni verstas sijaitsee kotitaloni takapihalla, joten autoilta ei ole voinut välttyä. Olen kuullut paljon tarinoita kuinka minua on kuljetettu kuraisilla teillä rattaissa mukana ralleissa ja muistan myös itse, että ralleja on käyty paljon katsomassa. Sieltä kumpuaa kiinnostukseni autourheiluun.

Toimitsijana olen rallissa ollut ensimmäisen kerran vuonna 2001 Nuorten ja naisten SM-rallissa, kilpailutoimistossa aputyttönä. Sinne pääsin tätini kautta ja sille tielle jäin. Tampereen Urheiluautoilijoihin liityin vasta 2000-luvun puolivälin jälkeen, tarkkaa vuotta en muista. Se miksi liityin vasta niinkin myöhään TamUA:han, on hieman epäselvää itsellenikin.

– Mitä kaikkea olet tehnyt Tamuan jäsenenä?

Toimitsijatehtäviä on kertynyt näiden vuosien aikana kymmeniä rallitoimiston lisäksi: JM-kisoissa toimistossa, tuomariston sihteerinä ja ostotarjouksissa, rallisprintin sekä Ahveniston vauhtipäivien ja Pistejääradan toimistoissa, erikoiskokeilla ja AT-pisteillä. Vielä on kuitenkin paljon tehtäviä, jotka kiinnostavat. Vuonna 2012 kävin perustoimitsijakoulutuksen ja 2015 viimein lähdin rallin päätoimitsijakoulutukseen. Sitä myöden olenkin nyt ollut kahtena vuonna Pirellirallin kilpailunsihteeri (vaikka kilpailutoimistossa olenkin ollut ralleissa aina sieltä vuodesta 2001, mutta päävastuu siirtyi 2014 minulle). Vuoden 2015 olen ollut myös TamUA:n hallituksessa varajäsenenä, joka on ollut aivan äärettömän avartava kokemus.

– Toimit myös Lahti Historic EM rallin EK-päällikkönä kesällä 2015, oliko tehtävä vaativa ja mitä siitä on jäänyt päällimmäiseksi mieleen?

Elokuussa 2015 hyppäsin aivan uusiin saappaisiin kun olin Lahti Historic Rallissa EK-päällikkönä. Hieman jännitti lähteä tekemään, mutta loistavien EK turvapäällikön ja EK-päällikkö 2:n avustuksella homma sujui hyvin. Koska olen ollut paljon toimistossa, oli mahtavaa päästä ”kentälle” ja laajentaa omaa osaamistaan. Mitä laajempi kokemus on erilaisista tehtävistä, sitä paremmin pystyy tuota ”omaa tonttiaan” hoitamaan.

 

– Koetko, että naisena sinun on vaikea toimia autourheilun toimitsijatehtävissä?

Vaikka olen niitä harvoja naisia näissä piireissä ja vielä sieltä nuorimmasta päästäkin, on porukkaan ollut äärettömän helppo päästä. Ehkä minusta on pidettykin juuri siksi todella hyvää huolta, koska olen ”harvinaisuus”: nuori nainen. Eli jos epäilet, voiko naisena tai nuorena lähteä toimitsijatehtäviin, vastaus on selvä: kyllä voi! Tehtäviä on laidasta laitaan, eikä alussa tarvita muuta kuin kiinnostus johonkin tehtävään, kaikille löytyy kyllä paikka. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli toimitsijatehtävät kiinnostavat!

 

Kuka olen – sarja esittelee Tampereen Urheiluautoilijoiden jäseniä Internet – sivullamme 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279