Tampereen Urheiluautoilijat ry aloittaa kartanlukijavalmennukset Janne Fermin johdolla

Ensimmäinen kaksipäiväinen valmennus on käynnistynyt aiempaa kokemusta omaavien kartanlukijoiden perehdyttämisellä kansainvälisten kilpailuiden vaatimuksiin ja erityishuomioihin, joista pääkouluttajalla on roppakaupalla omaa kokemusta.

Monien vuosien itseopiskelu ja työskentely muiden kartanlukijoiden kanssa rallimaailman huipulla ovat opettaneet minulle paljon. Suomessa on paljon loistavia karttureita, mutta hyppääminen kansalliselta puolelta kv-kilpailuihin on iso TamUA:n jäsen Janne Ferm toteaa.

 Itseäni käytän isoimpana esimerkkinä, koska aika hukassa sitä tuli pyörittyä pitkin ja poikin uran alussa. Ongelma oli, että ei tiennyt mitä kysyä, olisi voinut kysyä, mutta kun ei osannut, kun ei tiennyt Janne jatkaa nauraen.

Alkutahdit valmennusohjelmasta syntyivät Tampereen UA:n hallituksen jäsenen ideasta, missä tarkoitus on kehittää TamUA:n siipien suojaan kartanlukijoiden asiantuntijafoorumi kokemusten ja oppien vaihtamiseen.

Sellainen eräänlainen keskustelufoorumi tai porukka, missä asiantuntijoiden välillä avoimesti jaetaan oppeja ja vältetään sudenkuoppia Toni Mäkinen Tampereen UA:sta täsmentää.

KV-valmennusohjelma pitää sisällään normaalien kartanlukijatehtävien lisäksi mm. aikataulutuksen suunnittelua, nuottivihkon täyttämistä, etuautotyöskentelyä, fysiikka-, ravinto- ja mentaalipuolta unohtamatta. Valmentajina Fermin lisäksi toimivat Juho Annala sekä Miika Teiskonen.

Valmennusohjelma tulee jatkumaan nyt käynnissä olevan KV-ohjelman jälkeen SM tasolla kilpailevien toimesta. Tarkoitus on, että nyt valmennettavat toimivat jatkossa valmentajina.

Sehän sitä parasta valmennusta on, että pääsee lopuksi itse myös opettamaan Ferm naulaa lopuksi. Nyt järjestettävään KV-valmennukseen osallistuvat seuraavat valmennettavat;

  • Reeta Hämäläinen
  • Enni Mälkönen
  • Topi Luhtinen
  • Kristian Temonen
  • Samu Vaaleri
  • Anssi Viinikka

Tampereen Urheiluautoilijat ry haluaa valmennusohjelmallaan olla osana kehittämässä suomalaista osaamista ralliautoilun saralla. Kartanlukijat ovat ralliautoilun erityisasiantuntijoita, pitävät huolen kilpailijaparin lisäksi usein myös muun tiimin aikatauluista, tiedonhallinnasta, matkajärjestelyistä ja lentolipuista varsinaiseen substanssiosaamiseen, eli kuljettajan ajokielen kirjaamiseen ja lukemiseen.

Janne Ferm, Pirkkalassa asuva TamUA:n jäsen toimii rallin MM-sarjassa Toyotan tehdastiimissä Esapekka Lapin kartanlukijana. Yhteistä taivalta kaksikolla on vuodesta 2010 alkaen, meriitteinä maailmalla arvostetun Suomen MM-rallin voitto vuonna 2017 sekä sitä ennen Skodalla ajetut WRC2 mestaruus vuodelta 2016 ja vuotta aiemmin 2015 saavutettu rallin Euroopan mestaruus (ERC).

Mikäli olet kiinnostunut kartanlukijana kehittymisessä, otathan yhteyttä.

Lisätietoja

PJ Markku Huhtanen
p. 0400 233 766 tai sähköpostilla markku.huhtanen (a) gmail.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279