TamUA – 1974

 

1974

Vuosikokouksessa valitaan Risto Kanerva jatkamaan. Mukaan johtokuntaan mm. Rauno Järvenpää ja Alpo Kaartinen. Sihteeriksi lupautuu Martti Hallikainen. Vuosi alkaa todella huonosti – on SE vuosi, eli energiakriisin aika ja täydellinen autourheilukielto 31.5.1974 saakka.

TamUA ei luovuta, Kauppa- ja teollisuusministeriön poikkeusluvalla saamme Tampereelle sentään yhden ST:n SM-osakilpailun. Poikkeuksellista kilpailua on seuraamassa mm. tukku viranomaisia.

Jää aikaa kerhohuonetalkoisiin, mikä sitten valmistuukin helmikuun aikana. Uusi, oma tila otetaan käyttöön välittömästi. Kerholla alkaa voimakkaasti sekä kerhoilta- että opetustoiminta, järjestetään Fordin iltaa, Disco iltaa jne.

Päätapahtumaksi tulee syyskuussa ajettu Kesoil-Ralli. Se on jälleen SM-osakilpailu ja pohjoismainen nelimaaottelu. Jäsentenväliset Ahvenistolla ja kahdet ns. monttu-ajot Nokialla.

SM Kesoil-ralli voittajapari Hannu Mikkola – Atso Aho, Ford Escort RS.

Suomi-Ajon junailee Pentti Hellsten ja yleisölle tarkoitetun Visailuajon Rauno Järvenpää.

Tämä teksti TamUA:n historiikistä 1956-1996

1974 Pistejäätä ei ajettu, energiakriisi

Lähi-Idän selkkauksista johtuneen ns. energiakriisin seurauksena valtiovalta asetti maahan moottoriurheilukiellon ajalle 1.1. – 31.5. Näin 13.3. ajettavaksi suunniteltu Pistejäärata peruuntui.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279