TamUA – 1999

Puheenjohtajana jatkaa Reijo Koivuniemi

TAMUA ON THE ICE! Jäärata 31.1. kisa toimi kenraalina Pistejäälle joka ajettiin 10.2. Kaupin urheilupuistossa.

Maaliskuun Maukujaiset 13.3.

Kilpa-autonäyttely Suzukartissa Sarankulmassa 27.-28.3. esillä näyttäviä autoja mm. Mika Salon F1- auto. Jo yhdeksännen kerran kurkistelimme konepellin alle ja tirkistelimme Motor Racing Girl- ehdokkaita omassa kilpa-autonäyttelyssä. Suzukart Corcuit- sisäratakarting Sarankulmassa tarjosi maaliskuun viimeisenä viikonloppuna tähän uudet mainiot mahdollisuudet.

Tampere-JM Kaanaassa 25.4. Kilpailunjohtajana Päivi Toijala. Heleniuksen Jukka oli viedä koko potin.

Tampere Sprint 13.6. kansallinen kilpailu Kaanaassa.

Rata-ajajat aloitti Ahvenistolla urakkansa AHVENISTO RACE SM 22.-23.5.

Ahveniston EM-rallicrossin aattona 10.7. ajettiin samalla radalla SM-rallicrossin kolmas osakilpailu (KCR ja 2000 Cup). Jälkimäisessä mittasi vauhtia TamUA:n moniottelija Rauno Kotanen. Ranen aiemmat hurjat voltit muistanut yleisö otti miehen vestaan melkein kuin Schachen konsanaan. Nyt ei ”volttaitu”, mutta meno maittoi, toisessa alkuerässä jopa lähdön voittoon saakka. Se tiesi A-finaalipaikkaa, siinä Rane laukotti Opel Asconansa kuudennelle sijalle.

Urkurallissa talkoiltiin EK5 17.7.

TamKart VI Karting-SM 250 cc Kaanaassa 6.-8.8.

Elojuhlat Kristillassa 28.8. Kaukajärven rannalla.

Mansen Muhkurat 5.9. Kaanaassa.

Rallirannan talkoot 11.9.

Yhdistyksen syyskokous 18.10. klo 18.30.

AKK Hämeen alueen seurojen syyskokous 18.11. Poliisikoululla Hervannassa

Pikkujoulut 29.11. kerholla.

Perinteiset Joulukahvit 20.12. kerholla.

Jäsenmaksujen kerääminen alkoi AKK:n kautta.

Historiaa yhdistyksen perustamisesta toukokuulta 1964. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää autourheilua ja siihen liittyen antaa yhdistyksestä positiivinen näkemys, sekä tukea ja kannustaa.

1999 Pistejää ajettiin Kaupin Urheilupuiston jalkapallokentällä.

1999 Mukana myös Legends-autot omana luokkanaan.

Kun keskiviikkoiltana, 10.2. kokoonnuttiin jo kolmatta kertaa Pistejään merkeissä Kaupin Urheilupuistoon, vallitsee jälleen, edellisvuoden tapaan, viiltävä lähes 25 asteen pakkanen. Rata on edelleen lyhyt, mutta aiempaa ajettavampi – ja paukkupakkasten ansiosta timantin kova. Nyt katsomotkin riittivät, radan ankeat olosuhteet innostavat enää vain vannoutuneita Pistejään ystäviä. Näin, vaikka tarjolla on jotain ennen näkemätöntä. Kaksiosaisessa kisassa nähdään, perinteisen kamppailun ohella, Suomen
ensimmäinen Legend´s-autojen kilpailu. Nämä vastikään maahan maihinnousun tehneet, 5/8 koossa 30-luvun Amerikan raasereita muistuttavat pikkukilpurit olivat kaiken lisäksi saaneet kuljettajikseen todella nimekästä väkeä. Mikään suuri sankaritaru Legends´íen debyyttistä ei kuitenkaan tullut..

Renkaiden nastoitus puri heikosti ja toisaalta jarrut jäätyivät jumiin lähtöviivalla, niin etteivät autot olleet aluksi päästä lainkaan liikkeelle. No, kisan edetessä otteet paranivat ja finaalissa oli jo menemisen meininki. Sen vei nimiinsä viisinkertainen rallicrossin Euroopan mestari Matti Alamäki.

Kilpailun perinteisemmän osion voitti pitkää Opel Mantaa radalle rajusti poikittain pistänyt TamUA:n Rauno Kotanen.

Voittajat 1999

  1. Rauno Kotanen, TamUA, Opel Manta ja Matti Alamäki SatUA Ford-37 Sedan (Legends)

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279