Kesoil Rallin muistelua

Vuoden harmaimmaksi päiväksi tituleeratun lauantain 14.11. illaksi, Tampereen UA loihti mieliä kirkastaneen muisteluillan kilpailukauden päättäjäisten merkeissä. Turvavälit toteutuivat ja maskit olivat enemmän kuin sallittuja.

Janne Karhusen ideoimana kerhotiloihin esitettiin kaikille avoin kutsu saapua muistelemaan Tampereella TamUA:n toimesta 1992 syksyllä järjestetyn Kesoil Rallin tapahtumia, sekä osin myös kilpailun tekemisessä sattuneita kommelluksia.

Kerholle saapuikin 23 henkilöä ja tilaisuus aloitettiin Puheenjohtaja Markku Huhtasen tervetulotoivotuksella sekä yhteenvedolla ”koronan varjossa” olleesta kilpailukaudesta 2020.

Markku kertoi, että Pistejäärata-kilpailua ei lämpimän talvisään johdosta päästy järjestämään, sen jälkeen pandemian johdosta jouduttiin perumaan myös Lake City Rally, joka oli suunniteltu Pengonpohjan ympäristöön.

Rajoitusten aikana kehitettiin kuitenkin oma TamUA eRalli Open – sarja, joka keräsi n. 200 kilpailijaa viettämään korona-kevättä.

Loppukesästä lähdettiin järjestämään ennakkoluulottomasti Tampere Drift Battle – kilpailua, joka olikin kaikinpuolin positiviinen kokemus sekä ajankohdallisesti osui juuri sopivaan saumaan pandemia-tilanteen näkökulmasta katsottuna. Huomionarvoista on myös muu seuran toiminta, historiikkitoimikunta on kerännyt vanhaa materiaalia nippuun ja yksi konkreettinen esimerkki siitä on tämä tilaisuus, johon kaikki olivat tervetulleita tutustumaan vuoden 1992 Kesoil Rallin materiaaleihin ja Antero Miikkulaisen videoon kilpailusta.

Ennenkuin kaikkien odottaman videon pariin kuitenkaan päästiin, Karhusen Janne komensi kaikki ulos ja ovi kävikin ahkerasti, kun väki riensi Sari ja Hannu Koivumäen grillaamien lämpimien makkaroiden pariin. 

Makkaroiden kyytipojaksi baari oli yksityistilaisuutena tapahtumalle avoin ja näin ollen myös juomapuoli oli kunnossa.

Makkaraa ja perunasalaattia mussutellessa porukkaa kehoitettiin kaivamaan muistia, missä oli ja mitä teki tuolloin 26.-27.9.1992.

Monia tarinoita tulikin ilmi, selvästikin murkinointi auttoi muisteluissa. Videon myötä moni pääsi näkemään Antero Laineen kaadon kilpailun erikoiskokeella 11 Paulaperä.

> Kilpailun reitti (Rally-Maps.com)

Todella moni osallistujista oli jollakin lailla ollut kilpailussa osallisena, niin kilpailijana kuin toimitsijatehtävissä.

Kävi ilmi miten Ylöjärven Mutalassa oli talon isäntä odottanut kilpailua riemusta kiljuen, pihamäntyjä kilpailun jälkeen katsoessa riemu oli vaihtunut toisenlaiseen tunteeseen, mutta tämäkin selvitettiin kunnialla järjestäjien toimesta.

Yksi asia, mistä kilpailu muistetaan laajalti on sen myötä Marcus Grönholmille langetettu kilpailukielto. Tarinoidessa käytiin ”nuottitarkastuksen” suunnittelua ja toteutusta läpi, mielenkiintoisia juttuja ja anekdootteja jotka varmasti jäivät osallistujien mielin syövereihin.

Videon päätyttyä rallimieliset jäivät vielä turinoimaan ja tapahtuman antia kiiteltiin sekä tämänkaltaisille tapahtumille toivottiin myös jatkoa.

Tampereen Urheiluautoilijat kiittää kaikkia osallistujia ja tapahtuman järjestelyyn osallistuneita talkoilijoita.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279