TamUA – 1963

Jorma Heino jatkaa puheenjohtajana.

Päivä oli 10.9.1963

Suomen Urheiluautoilijoiden Liitto ry (SUAL) perustetaan Helsingissä, läsnä on 13 UA-yhdistystä, edustaen 1236 jäsentä, Mukana myös Tampereen alaosasto, joka liittyy mukaan perustamisvaiheessa.

14.9.1963. Lähetään anomus SUAL:in jäsenyyteen pääsemiseksi, anomus luonnollisesti hyväksytään välittömästi. Jatketaan edelleen itsenäisenä yhdistyksenä, mutta juridisesti Helsingin alaosastona. Toiminta on saavuttanut jo aikamoiset mitat ja Helsingin herrat alkavat painostaa yhdistyksen rekisteröimistä.

Vuonna 1963 kuten vuotta aiemminkin hoidetaan Pyynikin MM-ajojen ajanotto ja tiedotus.

Vuonna 1963 käynnistyy myös UA:n oma ST-mestaruussarja pareittain ja soolona.

Tamperelaiset loivat uuden suuren tyylin jäärata-ajon ja tekivät ns. historiaa jäälläkin. Niilo Littunen kertoi Hesassa 1963 kuinka Mansessa ajettiin maratonia jäällä, 40 ratakierroksen jäämaraton tankkauksineen ja ohjaaja vaihtoineen. Ajo oli kokeiluluontoinen mutta onnistui yli odotusten, sillä radalla oli lähes tunnin ajan jatkuvasti tapahtumaa.

V. 1963 järjestetään viisi kalenterikilpailua, joista SM-kilpailuja kaksi; jäärata ja ST.

Tämä teksti TamUA:n historiikistä 1956-1996


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/tamua/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279