Vauhtipäivillä taas yli 20000 katsojaa

Kuvassa Super Star Camarot, kuudentena ajaa Olli Virtanen.

1981

25. juhlavuoden kunniaksi yhdistys saa uuden pöytästandaarin.

Jäsentenvälinen jäärata kerää ennätysmäiset 200 kilpailijaa kuuteen osakailpailuunsa.

Pistejäärata ajetaan vielä kerran ryhmäautoilla. Rauhaniemen jäällä järjestetään SM-jäärata.

Vuosien tauon jälkeen TamUA kelpuutetaan myös Jyväskylän Suurajojen EK-järjestäjäksi, hoidossa on EK40 Lauttajärvi. Mansen Muhkurat kerää 2000 katselijaa, joka on kilpailun yleisöennätys.

Todellinen sensaatio on kuitenkin Ahveniston Vauhtipäivät – huikeat 24000 katsojaa. Autourheiluväki  elää rata-autoilun ja F1:sen huumassa. TamUA tuo oman F1-tähtemme ”Keke” Rosbergin jälleen Camaron puikkoihin, myös Brasilian Chico Serra Keken F1-teamista, Fittibaldilta, on mukana. Keke taistelee, kumi palaa, rauta valittaa. Peter Norlander voittaa, Keke toinen ja kansalla on hauskaa. Kilpailu on kaikilta osin laadukas. Eräs Ahveniston ja TamUA:m legendaarisimmista kilpailuista on merkitty aikakirjoihin. Suomen mestaruuteen ajaa ”Ratti” Mäkelä TamUA.

29.11.1981 Tampereen Urheiluautoilijat täyttää 25 vuotta. Tapausta juhlitaan Ravintola Rosendahlissa 27.11. arvovaltaisen kutsuvierasjoukon ja oman jäsenistön läsnäollessa.

1982

Entinen puheenjohtajisto jatkaa. Palvelutason parantamiseksi palkataan kokopäivätoiminen toimistosihteeri. Ratkaisuun vaikuttaa oleellisesti monivuotisen sihteerin Kalervo Kotkavuoren paikkakunnalta pois muutto. Aluksi tehtävää hoitaa Raimo Kandolin, kunnes tehtävän vastaanottaa Anneli Hakala. Kerhoilloissa yhteesä 600 osanottajaa. Kaksipäiväisillä liukkaankelinkursseilla vetäjänä itse ”Maestro” Timo Mäkinen. Peräti 112 seuran jäsentä suorittaa rallin junioritutkinnon. Uusi sauna nousee Orivedelle Rallirantaan. Pistejäärata ajetaan ensi kertaa JM-autoilla. Mansen Muhkuroissa yleisöennätys 2500 katsojaa. Järjestetään JM-liigan ensimmäinen osakilpailu, sen voittaa TamUA:n oma joukkue. Ahveniston Vauhtipäivät Camaroineen jälleen suurtapahtuma, nyt 20000 katsojaa. Camarot ja uudemmat ruotsalaisvieraat Turbo Volvot ja Lady Minit. Yhdistyksen vuoden SM:n tuo Erkki Siitarinen yhdistetystä jäärata- ja rata-ajosta.

Tampereen kaupungin ratatoimikunta puuhaa moottorikeskusta. Aitolahden suunnitelma siirretään syrjään ja kannatetaan ns. Kaanaan vaihtoehtoa. Päätös: Esitetään Kaanaan moottoriurheilukeskusta kevään -83 kuntasuunnitelmaan.

Tämä teksti on TamUA:n historiikistä 1956-1986

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *