Pienoisautoilu

Lyhyesti

Kiihtyvyys 0 – 100 km/h 2,2 sek. ,  tehopainosuhde 0,6kW/1kG , ajoaika 5 min, mutta se  5 min ottaa koville kokeneemmallekin kuljettajalle. Polttomoottoriluokissa ajoajat 30 – 45 min.

Kansallisesti SM-kilpailijoita Suomessa n. 250 ja muita, jotka ajavat kansallisia CUP/kerho kisoja ainakin sama määrä.

Suomessa aktiiviharrastajia arveltu olevan n. 1000.

Tampereella SM-kuljettajia 7 kpl. Harrastajia eri luokissa n. 20 kpl ( osa ajaa useimpia luokkia)
Tutustuminen rata-autoiluun onnistuu Nokialla

Osoitteessa Pirkkalaistie 1, kiinteällä mattoradalla


Rata soveltuu harrastusmielessä kaikille sähkörata-autoille eli 1:10 – 1:18 kokoluokissa.

TamUA:n radalla on käytettävissä 3 kerhoautoa (TSS10) + 1 (TSM10) + 1 (S4) kilpa-auto (kokeneemmalle kuljettajalle). TSM10 = Touring Saloon Modified 1:10 (vapaa moottoriteho) TSS= Touring Saloon Stock  (rajoitettu moottoriteho, aloittelijan  luokka).

Kerhoautojen vauhti säädetään ajotaitojen mukaan.


Kustannukset

Uusi hyvä kilpa-auto + kaikki tarvittavat varusteet (radio, akut, moottorit, laturit, työkalut, jne) maksaa  n. 2000 euroa.

Halvin tapa päästä mukaan on ostaa ns. RT paketti, jossa kaikki mukana (esim. 1:10 Mini n. 250 euroa), mutta ajonautinto ei ole samaa luokkaa kuin oikealla kilpa-autolla ja kestävyyden kanssa voi olla ongelmia.

Ajoharrastus kannattaa aloittaa kerhon autoilla, luokka TSS10 (kestäviä kuin panssarivaunut). Jos ajokärpänen puree, niin kannattaa ostaa käytetty kilpakuskin auto ja siihen tarvittavat varusteet.

Hintahaarukka 300 – 1000 euroa riippuen mitä tarvitsee hankkia.

Auton käyttökulut ilman rikottuja osia on hyvin pieni (lähinnä rengaskuluja ja pitoaineita renkaisiin), mutta suurin kuluerä on ratamaksuvuokra.

TS10-luokan autoilla ajetaan talvella sisällä ja kesällä ulkona asfaltilla.

 

Lisätietoa

www.rc10.fi sivuilta löytyy kaikki tarvittava pikkuautoiluun: aloittelijoille ohjeet, autoluokkaesittelyt, autokauppiaat, käytetyn tavaran kauppiaat sekä vinkkejä auton säätöihin, myös valokuvia ja videoita autoista, keskustelufoorumi ym.

 

Tampereen Urheiluautoilijat ry:n puolesta pienoisautoilua koskevissa asioissa kannattaa kääntyä Heikin puoleen, Heikki osaa auttaa ja opastaa

Heikki Helin
puh: 0400 621 094
sposti: heikki.helin@kolumbus.fi